Vårutställning 2021

Datum och tid
8 maj 2021 kl 11:30 - 6 juni 2021 kl 19:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Konstfack, LM Ericssons väg 14, Stockholm
Konstnärshuset, Smålandsgatan 7, Stockholm
Konstfacks vårutställning 2021 äger rum på Konstfack och Konstnärshuset vid fyra unika tillfällen den 8 maj - 6 juni.

Utställningar på Konstfack
Konsthantverk och design kandidatprogram: 8–14 maj
Konsthantverk och design masterprogram, samt lärarutbildning: 22–28 maj

Utställningar i Konstnärshuset
Masterprogrammet Konst: 15–23 maj
Kandidatprogrammet Konst: 29 maj – 6 juni


Linda Hallstan, Sissela Jensen och Brit Pavelson
, alla avgångsstudenter från Visuell kommunikation på Konstfack åren 2020, vann den traditionsenliga tävlingen om det grafiska konceptet för kommande vårutställning på skolan:
"I en tid av isolering och stiltje har vi valt att jobba med vårfloden som idé. Vårfloden är den hårda stelnade isen som övergått till det flytande flödande vattnet. Den är en rörelse och en kraft som sätts i rullning. Konceptet springer ur en längtan efter att dofter, färger, ljud och rörelse ska återvända. En längtan efter att få flöda fritt, både i kropp och tanke."

Anne Klontz, curator för Konstfacks vårutställning 2021, ser fram emot att samarbeta med trion och utforska möjligheten att hålla utställningar i dessa svåra tider:
"Vårutställningen 2021 består av fyra event på två olika platser och jag är mycket glad över möjligheten att verkligen gå på djupet och tillsammans diskutera och utveckla de unika nyanser som varje studentgrupp har, och i slutändan även föra samman dem så att deras olika egenskaper, kunskaper och inriktningar framhävs. Det är dessa som är huvudsaken i varje utställning."


Utställningsbesökare kommer att behöva boka datum och tid online (via Billetto). Mer information kommer närmare utställningarna.
Kontaktperson
Anne Klontzanne.klontz@konstfack.se 072 141 78 19


Arrangör
Konstfack