Konstfackstudenter visar framtidens sociala hushåll

13 april 2012

Framtidens hushåll; hur kommer de att se ut, och vilken påverkan har ett hållbarhetsperspektiv? Konstfack, tillsammans med Umeå Universitet och Aalto Universitet, samarbetar med Whirlpool om utformningen av framtidens hushåll.

Totalt elva studenter på mastergruppen Formgiving Intelligence (Industridesign) arbetade med detta under hösten 2011. Gemensamt för de flesta projekten är att sociala aktiviteter som matlagning kan uttrycka kreativitet och skapa gemenskap.

Några exempel på projekt från Konstfack:

The Food workshop - Kristoffer Olsson, Mojdeh Hassani, Emil Håkansson, Linus Sundblad
The Food Workshop ger en öppen planlösning med löst definierade zoner för umgänge och matlagning där begreppet funktion står i centrum.

 

The Talking Table - Hsieh Yi Ying
The Talking Table visar hur köksupplevelsen kan stärka familjeband genom att skapa nya möjligheter att laga mat tillsammans med barnen.

 

Together - Christian Högstedt
Together är en köksö där barnen står i fokus och utgår från deras behov. På så sätt skapas delaktighet och vilja att hjälpa till vid matlagning.

 

Social Kitchen - Hampus Edström och Ahmet Uslu
Social Kitchen innebär att man lagar mat tillsammans och även upp i åldrarna. Några nyckelord är smart, ergonomiskt, effektivt och socialt.

 

Whirlpool är ett av de största företagen i världen som tillverkar och marknadsför hushållsmaskiner. Ett urval av samarbetena kommer att visas under EuroCucina i Milano den 18-19 april 2012.
Läs mer om EuroCucina på www.cosmit.it/en/eurocucina.

Uppdaterad: 13 april 2012
Sidansvarig: