Vinnande t-shirtmotiv

10 oktober 2011

Niklas Kull, student på mastergruppen Formgiving Intelligence år 1, är en av fyra vinnare i Universalpixels designtävling.

Alla är vi världsmedborgare. Foto: Universalpixel- Inspiration till motivet är den multikulturella värld vi lever i och hur dessa kulturer och människor blandas allt mer, säger Niklas. Ett fenomen som styrker det faktum att vi alla i grunden är världsmedborgare.

Malmöbaserade t-shirtföretaget Universalpixel arrangerade under september 2011 en designtävling utifrån ledorden ”100% Modern Svensk”. Inbjudna var studenter från Konstfack, Beckmans, Berghs och Forsbergs.

Under den första första uttagningen valde en jury bestånde av artisten Adam Tensta, modebloggerskan Victoria Törnegren och Universalpixels designteam ut de två bästa motiven från respektive skola. I ett andra steg publicerades juryns åtta utvalda motiv på Universalpixels sajt, där webbesökare röstade på de olika motiven.

De fyra vinnande motiven kommer att tryckas upp på t-shirts, som därefter kommer att säljas via en t-shirtautomat i Stockholm.

Uppdaterad: 10 oktober 2011
Sidansvarig: